CASA RURAL EL BERGUEDA: 5 coses que no pots deixar escapar

Una casa rural a el Berguedà és ideal per gaudir en família o amb amics, desconectar i sobretot descobrir totes les meravelles que aquesta comarca té per oferir-te.

A continuació et deixem 5 coses que no pots deixar escapar durant la teva estada a la nostra casa rural del Berguedà. 

CASA RURAL EL BERGUEDA: PER ALS FOODIES

El producte fresc de la nostra comarca, el Berguedà,  no et pot passar per alt durant la teva estada a la nostra casa rural. Cada estació ofereix diferents delícies segons la temporada.

PRIMAVERA A LA CASA RURAL 

Durant la primavera la natura explota amb energia, tot floreix i la temperatura al sol és d’allò més agradable. 

És la millor època per disfrutar d’una barbacoa a la nostra casa rural amb tota la colla.

La ramaderia és una de les activitats principals de la comarca, aprofita per comprar carn directe de pagès i conèixer amb quanta passió ha estat criada. Sense intermediaris, fresca i de gran qualitat.

ESTIU RURAL

Degut al clima fresc, l’estiu és la millor època per disfrutar de la verdura. L’hort ecològic de Masia Escrigas, està en plena producció.

Sobretot no tornis cap a casa sense provar el producte estrella… els tomàquets!! T’esperem a l’hort perquè te’ls puguis collir tu mateix, que encara els trobaràs més bons! 

LA TARDOR AL BERGUEDA:

La tardor és la temporada d’esplendor. Els nostres boscos son plens de bolets de tot tipus, a la nostra casa rural el Berguedà és el moment de preparar un arròs de muntanya. 

També és una bona idea sortir a degustar algun plat amb bolets de la mà d’algun dels cuiners de la comarca. 

L’HIVERN A PAGÈS

Durant l’hivern i per entrar en calor després d’una bona caminada és l’època ideal per provar els plats més forts de pagès que ofereix la comarca. Els aliments que antigament proporcionaven l’energia a tots aquells que treballaven al camp.

Blat de moro escairat de l’Escairador

No podeu marxar de la nostra casa rural el Berguedà sense haver provat el blat de moro escairat que fa la Maria de l’Escairador en el seu molí i el prestigiós pèsol negre del Berguedà. Podeu trobar-ne plats deliciosos a molts dels restaurant de la zona.

Gener i febrer són també els mesos del bolet més prestigiós, La Tòfona negra

No et perdis l’experiència de sortir amb els gossos tofonaires a buscar tòfones que organitzem a Masia Escrigas cada hivern. 

EL BERGUEDA: FAUNA SALVATGE DEL PREPIRINEU

Aprofita la teva estada a la nostra casa rural a el Berguedà per visitar el centre de Camadoca

Surt caminant desde la casa després d’esmorzar, a uns 15 minuts trobaràs el centre on podrás observar la fauna autòctona i única que viu a la riera i als boscos que ens envolten. 

T’ensenyaran el risc que corren aquestes espècies, principalment degut al desconeixement de l’ésser humà. 

DESCOBREIX L’ESTIL DE VIDA DE PAGÈS

Endinsat a la comarca i descobreix com vivim a pagès i quina feina fem. A Masia Escrigas organitzem visites a la nostra ecogranja i tallers al llarg de l’any.

Aprofiteu per visitar altres productors locals i conèixer les seves experiències.

“TAKE AWAY” A LA CASA RURAL EL BERGUEDA

Si la teva estada és curta, vols aprofitar el màxim de temps a la nostra casa rural a el Berguedà amb la família i no vols sortir a comprar, pots fer la teva compra abans d’arribar i trobar-te la nevera plena

A la nostra botiga online pots demanar producte ecològic de Masia Escrigas i altres productes de granges veïnes com: llet, yogurt, formatges i packs barbacoa: shop.masiaescrigas.com 

Així pots disfrutar de l’autèntic producte local i a sobre no has de pujar carregat desde casa! 

DISFRUTA DE L’AIGUA: RECURSOS NATURALS DEL BERGUEDÀ

Què té l’aigua que podries estar hores observant-la? El Berguedà ofereix recursos hídrics que et permeten disfrutar de diferents experiències el llarg de l’any: 

FONTS DEL LLOBREGAT

En un passeig curt, fàcil, senyalitzat i de bon fer podràs veure com l’aigua surt des de dins de la muntanya i neix un dels rius més important de Catalunya, el riu Llobregat.

RIERA DE MERLÈS

La riera es troba a pocs metres de la nostra casa rural a el Berguedà. Es caracteritza per als seus relleus de pedra i gorgs. Pots caminar per al seu voral tanta distància com vulguis. 

Et recomanem passar per Camadoca abans de banyar-t’hi per poder-la conèixer i aprendre a respectar-la al màxim. 

PANTÀ DE LA BAELLS

El preferit de l’estiu i amb un bon ventall d’esports aquàtics: canoa, patí, esquí aquàtic, wakeboard… 

LLAC DE GRAUGÉS

Ideal per passar una estona en família, donar la volta al llac és pla i de molt fàcil accés.